"I believe very strongly that when it comes to desire, when it comes to attraction, that things
are never black and white, things are very much shades of grey." -Brian Molko

søndag 6. mai 2012

Havrepizzabunn UTEN gjær.


Allright. Da jeg ikke tåler hvete, melk eller gjær, har jeg prøvd ut diverse pizzabunner men aldri blitt fornøyd med de. Siden jeg er veldig glad i bruk av havre til det meste, prøvde jeg meg frem med en standard pizzabunnoppskrift uten gjær, og trikset og mikset den slik jeg ville ha den. And guess what; det fungerte kjempebra! Resultatet ble en såpass god pizzabunn at vi laget den to dager på rad. Yeah!

Jeg prøvde meg frem med en oppskrift på fire porsjoner, men for at den skal dekke et helt stekebrett (er jo digg med litt rester dagen derpå) burde oppskriften være på ca. fem porsjoner.

Så här:

7 dl. havremel (havregryn malt til mel i en kjøkkenmaskin/stavmikser).
1 dl. Fiberfin (ca. 10% av havremelet er byttet ut for å gjøre deigen mer fiberrik).
5 ts. bakepulver
2-3 ss. solsikkeolje
3 egg

2 dl. vann
Himalayasalt
Evt. litt Fiberhusk, men ikke så mye siden dette også suger opp fukt og sveller.

Her er basen. Jeg liker å ha litt smak i bunnen, så da pøser jeg på med div. krydder. Selv foretrkker jeg både godt med Oregano og Provancekrydder. Løkpulver synes jeg også er kjempegodt i! Dette tar man så klart på slump.

Bland alt det tørre, visp sammen egg, vann og olje og bland i med det tørre. Her kommer “utfordringen”. Havregryn sveller. Ikke la den stå. Elt den sammen og kjevle den utover et smurt stekebrett. Det er en fordel at den er litt bløt, ellers smuldrer den bare opp. Kjevle den så tynn som mulig. Smuldrer den, så kna inn litt til vann.

Forhåndstek bunnen i en forvarmet ovn på 225 grader i 5-10 minutter, for så å fylle den med det du måtte ønske! Selv har jeg prøvd med både en god hjemmelaget tomatsaus og lett Creme Fraiche. Begge deler smakte kjempegodt! Seriøst, den bunnen her blir digg! Sprø i kantene, og ikke for deigete i midten. Helt perfekt. Og selve bunnen er jo relativt sunn!
Etter man har tatt på det man ønsker, så setter man den tilbake i ca. 10 min! Bunnen er jo ferdigstekt, så det trengs ikke noe særlig lengre enn at osten er smeltet.

Havrepizza! 002Havrebunnen ferdig utkjevlet.
Havrepizza! 003Creme Fraiche.
Havrepizza! 004Ferdigstekt kyllingkjøttdeig, sort oliven og soltrøkede tomater.
Havrepizza! 006Ost, rødløk, mer tørkede urter og sopp.
Havrepizza! 008Ferdig!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar